Rengas-Savotta Oy

Rengasinfoa – Tietoa renkaista

Milloin tarkistit rengaspaineet viimeksi?

Kun vaihdoit ne alle, kyllä… Et ole ainoa! Monet autoilijat eivät muista tehdä tätä valvontaa kun renkaat ovat auton alle asennettu. Renkaiden ilmanpaineiden tarkistaminen on todella jotain mikä pitäisi tehdä säännöllisesti koko kauden, niin taloudellisuuden, mutta myös turvallisuuden kannalta välttääksesi ylimääräiset vaaratilanteet.

Kun jarrutus johtaa luisuun

Tiesitkö, että alipaineiset renkaat lisäävät polttoaineen kulutusta? Tai että alipaine vähentää renkaiden käyttöikää huomattavasti? Muista myös lisätä renkaisiin korkeampi ilmanpaine kun kuormaat auton täyteen! Kun auto on maksimi kuormitettu, lisää noin 10-15% enemmän ilmaa renkaisiin kuin normaalisti. Tällä pyritään välttämään luistoon joutuminen jarrutettaessa! Tiukka mutka tai nopea väistöliike on kaikki mitä tarvitaan ja onnettomuus voi olla tosiasia.

Turvallinen renkaan urasyvyys

Suositeltavat urasyvyydet ovat talvirenkaissa 5 mm ja kesärenkaissa 4 mm. Lain vaatimat urasyvyydet ovat tavirenkailla 3 mm ja kesärenkailla 1,6 mm. Suosittelemme tarkistamaan urasyvyyksiä säännöllisin väliajoin. Liiaksi kuluneilla renkailla ajaminen on merkittävä turvallisuusriski, etenkin vaativissa sääolosuhteissa, kuten jäisellä tai märällä tiellä.

Jälkikiristys

Erikoisvanteiden jälkikiristys tulee suorittaa aina 100 – 200 km asennuksesta.

Hengenvaaralliset talvirenkaat

Vaikka on sallittua ajaa talvirenkailla kesällä, se ei ole suositeltavaa! Ajaessasi talvirenkailla kesällä, asetat itsesi ja muut autoilijat suureen vaaraan. Nastattomat talvirenkaat saattavat näyttää kesärenkailta, mutta eivät missään tapauksessa vastaa kesärenkaita!

  • Talvirenkaalla jarrutusmatka kasvaa märällä asfaltilla dramaattisesti
  • Riski vesiliirrosta kasvaa jo pienillä nopeuksilla
  • Ajo-ominaisuudet märällä tiellä heikkenevät merkittävästi
  • Jopa ajo-omainaisuudet kuivalla tiellä heikkenevät merkittävästi